De invoering van de Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) is uitgesteld. Hoewel de invoeringsdatum van 01-01-2021 dus niet haalbaar blijkt gaan de voorbereidingen, zoals het opzetten van de Toelatingsorganisatie, wel gewoon door. 

De minister wil nog voor de zomer een nieuwe invoeringsdatum bekend maken.Een invoeringsdatum die ook gelijk zal gelden voor de Omgevingswet. 

Op 1 januari 2021 gaat er veel veranderen in de bouwwereld. Op die datum wordt namelijk de "Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen" van kracht.

Op zich natuurlijk een hele goede zaak want de opdrachtgever moet er ook op kunnen rekenen dat zijn woning of bedrijfsgebouw degelijk wordt gebouwd. Er zal echter wel weer een enorm kostenverhogend effect optreden doordat er nagenoeg tijdens de hele bouwfase een kwaliteitscontroleur aanwezig zal moeten zijn. Die werken natuurlijk ook niet voor niets.

Zie onderstaand een eenvoudige animatie omtrent de op handen zijnde veranderingen.

 

Hoewel we onze opdrachten nagenoeg altijd via mond-tot-mond reclame verkrijgen willen we als JvL-Totaalbouw ons ook graag presenteren op het internet. Het is voor toekomstige opdrachtgevers immers ook wel fijn om vooraf te kunnen zien hoe we te werk gaan.

Vandaar dat we zijn gestart met een nieuwe website waar we een aantal van de door ons uitgevoerde projecten willen presenteren. 

We hopen dat u ook uw voordeel kunt doen met de door ons gepresenteerde tips voor de doe-het-zelvers. Mocht u er zelf toch niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact met ons op.

Ook voor het leveren en het aanbrengen van kunststof kozijnen, goten, boeiborden, gevelbekleding en windveren Keralit(nieuwbouw, renovatie en onderhoud) kunt u sinds kort bij JvL-Totaalbouw terecht.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via het contactformulier.