Ontstaansgeschiedenis


Na geruime tijd voor bouwbedrijven te hebben gewerkt kwam steeds meer de overtuiging naar boven dat alle genoten opleidingen en het verrichte werk onvoldoende werden gewaardeerd.

Dit leidde uiteindelijk op 16 maart 1995 tot de oprichting van Bouwbedrijf J. van Lubek. Waarom zou een prima vakman met alle opleidingen en aannemerspapieren het immers slechter doen dan de vele bouwbedrijven die, zonder dit soort opleidingen, ook in de markt actief zijn.

Dat dit geen verkeerde keuze was bleek al snel. De startperiode, waarin vooral werd gewerkt aan een stuk naamsbekendheid, werd al snel opgevolgd door verschillende opdrachten varierend van onderhoud en renovatie tot het bouwen van complete woningen en bedrijfsgebouwen. Mooie nieuwbouwprojecten, vooral in de regio in en rondom Dedemsvaart zoals Zwolle, Ommen en Dalfsen.

De kleinschaligheid, waarbij de opdrachtgever direct te maken had met de hoofdaannemer, zorgde bij veel opdrachtgevers voor de zo gewenste korte communicatielijnen en flexibiliteit, waardoor bouwbedrijf J. van Lubek, met haar vakmanschap en ervaring, zich tot een begrip in de regio wist te ontwikkelen.

Door gebruik te maken van de samenwerking met andere kleinschalige ondernemers die hun kwaliteitsniveau op hetzelfde hoge peil wensten te houden, kon een totaalaanbod worden neergelegd waarbij de hoofdaannemersrol en daarmee ook de flexibiliteit en korte lijnen naar de klant, konden worden behouden.

Toen aan het eind van de crisis in 2014 steeds meer mensen overgingen tot onderhoud en verbouwingen in plaats van nieuwbouw, begon de associatie met een kwalitatief goed aannemersbedrijf echter te knellen. Het werd tijd om duidelijk te maken dat een uitstekende aannemer ook een goede partij kan zijn voor onderhoud, renovatie en verbouw. Om dit te onderstrepen werd gekozen om verder te gaan onder de naam: JvL-Totaalbouw.

Kenmerken van JvL-Totaalbouw

Er zijn vele bouwbedrijven actief. De vraag dringt zich daarom op waarom u voor JvL Totaalbouw zou kiezen.

Zijn we stukken goedkoper? Zeker niet. We rekenen weliswaar geen hoge tarieven maar ons bouwmateriaal komt van dezelfde leveranciers als dat van andere bouwbedrijven.

Onze benzine is even duur als dat van u en ook voor onze boodschappen betalen we evenveel als ieder ander.

Zijn we dan stukken sneller? Ook dat valt nog wel mee. 

Onderscheidend vermogen

We onderscheiden ons vooral door kwaliteit en een enorm hoog afwerkingsniveau met veel oog voor detail. Dat is iets waar we al sinds de oprichting om bekend staan en dat willen we ook vooral zo houden.

Zelf zullen we hier verder niet te veel over vertellen; dat laten we graag aan onze klanten over. 

Klanten die hun beoordeling over ons hebben gegeven en welke u kunt teruglezen onder "Referenties".