De vlonder op het vakantiepark was dringend aan vervanging toe.

Oude vlonder           

Vervangen van de sneldekkers door een gebakken renovatiepan.

 

Op veel panden in Dedemsvaart zijn tijdens de bouw zo rond 1998 betonnen sneldekkers als dakbedekking toegepast. Deze pannen bleken verre van kleurvast te zijn terwijl de fabrikant inmiddels natuurlijk al lang een breed was overgenomen maar zonder enige vorm van herstelverplichting.

Op het hier aangegeven pand waren de pannen door de bouwer ook nog eens niet goed verankerd waardoor de nieuwe eigenaar na iedere harde wind weer een aantal pannen terug diende te leggen om lekkage te voorkomen. 

Hoewel de montage van de dakbedekking gecorrigeerd had kunnen worden gaf de eigenaar er de voorkeur aan om het gehele pannendak in samenwerking met JvL-Totaalbouw te vernieuwen. Zijn belangrijkste argument: "Nu durf ik zelf nog op het dak, over 10 jaar is dat waarschijnlijk niet meer het geval en dan moet het toch gebeuren".

Op ons advies is gekozen voor een mooie matzwarte dakpan die er voor zorgde dat de hele woning er na de werkzaamheden weer een stuk beter uitzag. Het spreekt vanzelf dat de pannen door ons dusdanig werden verankerd dat de bewoner geen harde wind meer hoeft te vrezen.