london-2239726-12806C807DC4-AE7D-1E4F-23A3-E157412E1545.jpg
new-home-2419869-12800B08E087-D289-BA97-A607-F0E409DED63D.jpg

Werkzaamheden

JvL-Totaalbouw is actief op meerdere terreinen. Dat maakt voor u in veel gevallen One-Stop shopping mogelijk terwijl het werk voor ons tegelijkertijd veel afwisseling blijft bieden. Zo zijn we actief op het gebied van nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovatie.

Nieuwbouw (projecten)

De vele nieuwbouwprojecten die door JvL-Totaalbouw zijn uitgevoerd hebben we samengevoegd onder het overzicht Projecten.

Het betreft hier in veel gevallen complete nieuwbouw van woningen en/of bedrijfsgebouwen waarbij JvL-Totaalbouw als verantwoordelijk hoofdaannemer actief is geweest. Een aantal opdrachtgevers heeft na afronding van de bouw aangegeven open te staan voor een bezichtiging door nieuwe opdrachtgevers van JvL-Totaalbouw.

Verbouw

We spreken van verbouw zodra het bestaande gebouwen betreft welke vanwege een verandering van wensen of gebruikerstoepassing dan wel vanwege veroudering, een wijziging dienen te ondergaan. De uitgevoerde trajecten zijn hier samengebracht en voorzien van het kenmerk "Verbouw".

Onderhoud

Werkzaamheden welke gericht zijn op het functioneel houden van bestaande gebouwen rubriceren we onder de noemer onderhoud. Hier zijn het veelal erg kortlopende trajecten welke in een aantal gevallen tussen de grotere projecten door kunnen worden uitgevoerd. Dit betreft in veel gevallen het vervangen van onderdelen van de woning of het bedrijfsgebouw. Ook deze onderhoudstrajecten vindt u hier terug maar dan met het label "Onderhoud".

Renovatie

Zodra een woning of gebouw gedeeltelijk wordt vernieuwd spreken we van "Renovatie". Het zijn veelal trajecten die meer tijd vergen dan regulier onderhoud. Deze werkzaamheden moeten daarom, evenals nieuwbouwprojecten, door ons worden ingepland en kunnen niet "even" tussendoor worden uitgevoerd. Ook uitgevoerde renovatietrajecten vindt u onderstaand terug.

Vervangen van de sneldekkers door een gebakken renovatiepan.

 

Op veel panden in Dedemsvaart zijn tijdens de bouw zo rond 1998 betonnen sneldekkers als dakbedekking toegepast. Deze pannen bleken verre van kleurvast te zijn terwijl de fabrikant inmiddels natuurlijk al lang een breed was overgenomen maar zonder enige vorm van herstelverplichting.

Op het hier aangegeven pand waren de pannen door de bouwer ook nog eens niet goed verankerd waardoor de nieuwe eigenaar na iedere harde wind weer een aantal pannen terug diende te leggen om lekkage te voorkomen. 

Hoewel de montage van de dakbedekking gecorrigeerd had kunnen worden gaf de eigenaar er de voorkeur aan om het gehele pannendak in samenwerking met JvL-Totaalbouw te vernieuwen. Zijn belangrijkste argument: "Nu durf ik zelf nog op het dak, over 10 jaar is dat waarschijnlijk niet meer het geval en dan moet het toch gebeuren".

Op ons advies is gekozen voor een mooie matzwarte dakpan die er voor zorgde dat de hele woning er na de werkzaamheden weer een stuk beter uitzag. Het spreekt vanzelf dat de pannen door ons dusdanig werden verankerd dat de bewoner geen harde wind meer hoeft te vrezen.